Een medisch implantaat tegen chronische pijn | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Een medisch implantaat tegen chronische pijn

Wereldwijd lijden 3 miljoen mensen aan chronische pijn. Naast het negatieve effect op de kwaliteit van leven, beïnvloedt het sterk de mate waarin deze mensen kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt en in de sociale omgeving. Toegankelijke oplossingen zijn tot op heden in praktijk beperkt tot medicatie, doorgaans met een beperkte effectiviteit en met ernstige bijwerkingen (depressie, forse gewichtstoename of -verlies, overgeven).

Sinds de jaren 60 zijn implanteerbare oplossingen bekend die pijnonderdrukking kunnen bieden door elektrische stimulatie onder de huid. Deze oplossingen zijn vrij van bijwerkingen, maar zijn typisch te duur en te invasief (formaat pacemaker) om door de patiënt, arts en verzekeraar geaccepteerd te worden.

In dit vroegefasetraject ("VERLICHT") wordt een implantaatconcept uitgewerkt dat door extreme miniaturisatie eenvoudig en tegen relatief lage kosten kan worden geplaatst, maar wel alle voordelen deelt van conventionele implantaten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.