De productie van vlees en zuivel, zoals die zich in de afgelopen decennia ontwikkeld heeft, vindt plaats in een mondiale markt, en legt een groot beslag op natuurlijke hulpbronnen, zoals energie, water, bodem en lucht. Door de groeiende wereldbevolking en toename van welvaart is de vraag naar natuurlijke hulpbronnen drastisch toegenomen. De bevolking consumeert steeds meer producten van dierlijke oorsprong. Om al deze dieren te kunnen voeden is een enorme hoeveelheid aan diervoedergrondstoffen benodigd. Er is een hoge urgentie om zo efficiënt mogelijk met de grondstoffen om te springen. Binnen dit project worden nieuwe innovaties ontwikkeld die een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van de diervoedersector en daarmee aan de verduurzaming van de veehouderijsector en voedselproductieketens. Binnen het IPC-project werken MKB-bedrijven samen in collectieven binnen twee belangrijke deelgebieden die de diervoederefficiëntie beïnvloeden, te weten nutriënten / voedingsbestanddelen en diergezondheid. De collectieven werken aan innovaties die een basis leggen voor een verdere duurzame ontwikkeling van diervoeding en dierlijke productie.