Elektronische medicatietoediening en controle | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Elektronische medicatietoediening en controle

STMG wil een project opstarten ter optimalisatie van medicatietoediening en medicatiecontrole, door de inzet van drie verschillende e-health technologieën in een nieuw integraal werkproces.

Per cliënt wordt bekeken welke technologieën worden toegepast, om zo goed aan te kunnen sluiten op de behoeftes van deze cliënt.
Het gaat om de volgende technologieën:

  • cMed: automatische medicijndispenser waarmee Farmaceutische telezorg door thuiszorgmedewerkers aan thuiszorgcliënten kan worden geleverd. De cMed reikt op het juiste moment de juiste medicatie aan en signaleert indien deze medicatie niet op tijd is uitgenomen.
  • Medicatie Controle App: app waarmee op afstand het ‘vier ogen principe’ bij medicatie toediening uitgevoerd kan worden. De App bespaart reistijd van de verpleegkundige en bevordert de veiligheid bij de cliënten.
  • ETDR: Elektronische Toedienregistratie. Controle en automatische terugkoppeling van toedienlijsten van medicatie aan cliënten. Direct inzicht in medicatietrouw en medicatieveiligheid.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.