Exploring Data driven fishing | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Exploring Data driven fishing

Onderzoek doen of het mogelijk is om op basis van big data, machine learning, statistieke algoritmes en artificiële intelligentie nauwkeurige voorspellingen te doen over de aanwezigheid en bewegingen van vis(soorten) op zee, zodat vissersschepen de vis beter kunnen traceren en efficiënt kunnen vissen. Dat wil zeggen: vissen op de juiste plaats en tijd om de gewenste soort, grootte en hoeveelheden vis te vangen.

Het uiteindelijke doel is een tool op een visserijplatform te realiseren met behulp waarvan een vissersschip door data aangedreven en gemanaged vissen een hoger totaalrendement zal behalen met aanzienlijk minder impact op de ecologie door minder of geen (negatieve) ongewenste bijvangst en minder CO2-uitstoot. Als het lukt, willen we deze techniek ontwikkelen en verkopen (abonneemodel) aan vissersschepen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.