FlorAccess- Online planten groothandel voor professionals | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

FlorAccess- Online planten groothandel voor professionals

Nederland heeft al sinds oudsher een ijzersterke positie op het gebied van sierteelt export. Ondanks de vele (technische) innovaties in deze sector, blijft de keten zeer traditioneel. Planten groothandel - FlorAccess wil laten zien dat het beter en goedkoper kan door de keten drastisch te verkorten en te moderniseren.

 

Inkoopplatform voor groothandelaren, tuincentra en bloemisten

FlorAccess is een online planten groothandel voor Europese groothandelaren, tuincentra en bloemisten. Via het platform kopen inkopers direct in bij een grote groep geselecteerde kwaliteitskwekers, zonder tussenkomst van traditionele tussenhandelaren. Op het platform wordt een ruime selectie aangeboden van kamerplanten, tuinplanten, perkgoed en boomkwekerij-artikelen.

 

Hoe maakt FlorAccess de keten efficiënter en transparanter?

FlorAccess is opgericht om zo transparant en duidelijk mogelijk te zijn over de markt, waardoor inkopers precies weten waar ze aan toe zijn. De planten groothandel houdt geen eigen voorraad aan en heeft de meeste processen geautomatiseerd waardoor de operationele kosten laag blijven. Alle producten blijven bij de kweker tot ze besteld worden, waardoor de producten zeer vers zijn en de klant deze een week langer kan verkopen.

 

Vanuit het logistieke centrum in Aalsmeer worden alle bestellingen samengevoegd op deense karren. De klant heeft de keus om deze (zelf) af te halen, of te laten bezorgen. FlorAccess werkt hierbij samen met meer dan 30 transportbedrijven.

 

Het online gebruiksgemak en het ontzorgen van de inkoper staan centraal bij FlorAccess. De ervaring moet optimaal zijn en de inkoper moet 24 uur per dag kunnen bestellen, 7 dagen per week, via PC, laptop, tablet of mobiel.

 

Verdere groei van de online planten groothandel FlorAccess

Het bedrijf heeft een snelgroeiend klantenbestand, zowel in het binnenland als in het buitenland. De focus van het bedrijf ligt op het verder uitbreiden van zijn positie in Europa door het platform te blijven optimaliseren, klantenportfolio’s te versterken en het team uit te breiden.

 

Contactpersoon

Ewoud Goorts

Winthontlaan 200

3526 KV Utrecht

T: +31 (0)30 2600 9600

E: ewoud.goorts@floraccess.com

www.floraccess.com

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.