FoodTechLink Ukraine | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

FoodTechLink Ukraine

 

FoodTechLink Ukraine  ondertekent  PIB convenant.


Woensdag 25 maart 2015  heeft het FoodTechLink Ukraine consortium tijdens de bekende internationale beurs Anuga FoodTec 2015 in Keulen een ‘Partners for International Business’ (PIB) samenwerkingsovereenkomst getekend met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. 

 

 

FoodTechLink Ukraine
Het FoodTechLink Ukraine cluster bestaat uit Lenssen Vul- en Sluittechniek BV, Tolsma_Grisnich Group, Machinehandel lekkerkerker BV, Phaff Export Marketing BV, Oost NV en RBK Food Projects BV. Partners in het programma zijn: Lenssen Trading Company BV, Kiremko BV, Sormac BV, Concept Engineers BV, JASA Packaging Systems BV en Tolsma Ukraine LLC. Bovengenoemde bedrijven en instellingen zijn actief in de voedingsmiddelenindustrie, waarbinnen zij ieder hun eigen specialisme hebben. De penvoerders van het FoodTechLink Ukraine programma zijn Difco Internationaal en Grimco Trade Holland.

 

FoodTechLink Ukraine zal zich binnen de Oekraïense voedingsmiddelenindustrie met name concentreren op de volgende kansrijke sectoren:

  • Groente en fruit
  • Bakkerijproducten en zoetwaren
  • Zuivel
  • Vlees

 

Het consortium van bedrijven zal de komende maanden worden uitgebreid met deelnemers die een specialisme toevoegen in het verwerken en/of verpakken van voedingsmiddelen.

 

Oekraïne: exportland van levensmiddelen

Van oudsher is Oekraïne bekend als een agrarisch land. De laatste jaren heeft ook de voedingsmiddelenindustrie zich sterk ontwikkeld. Momenteel bevindt die industrie zich in een proces van transitie. Steeds meer Oekraïense producenten maken zich gereed om te kunnen leveren aan de Europese Unie, een aantrekkelijke markt met 28 landen en ruim 500 miljoen consumenten. Dit betekent dat ze moeten voldoen aan de hygiëne standaarden die gelden in de Europese retailsector (HACCP, BRC, IFS).

Op 27 juni 2014 heeft de Oekraïense president Petro Poroshenko in Brussel het economische deel ondertekend van het zogenaamde Deep and Comprehensive Free Trade Agreement met de Europese Unie. Het doel is om de bestaande handelsbarrières tussen de Europese Unie en Oekraïne zoveel mogelijk te elimineren. Daardoor ontstaan er nog meer kansen voor de Oekraïense export van levensmiddelen.                                             

 

Collectieve benadering

Het programma richt zich op een collectieve benadering van de Oekraïense markt met als doel het delen van kennis en het opbouwen van een netwerk voor een verdere ontwikkeling van de food processing sector in Oekraïne met als focus voedselveiligheid en standaardisering. Uiteindelijk wil men met deze aanpak meer export voor Nederlandse leveranciers van productielijnen en equipment generen.

 

 


Partners for International Business
Met de dienstverlening Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie kan de overheid handels- en investeringsbelemmeringen proberen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren. PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de Topsectoren (Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart), Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (Focuslanden).

 

 

Voor nadere informatie:

 

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/partners-international-business-pib

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.