GeoDuct | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

GeoDuct

Infrastructuurprojecten hebben in Nederland een grote ecologische voetafdruk en leiden vanuit het winnings-, bewerkings- en transportproces tot een hoge milieubelasting. Daarnaast is de bouwsector de bedrijfstak met het grootste aandeel afval in de Nederlandse afvalproductie. In dit circulaire ketenproject ‘GeoDuct’ wordt een unieke waardeketen gerealiseerd waarbij de projectpartners samenwerken om een circulair viaduct te ontwikkelen. Met dit project combineren ZJA B.V., GeoTec Solutions B.V., Ploegam B.V., Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten B.V., Huesker Synthetic B.V. en Iv-Infra B.V. hun expertise om de transitie van een lineaire naar een circulaire keten te realiseren.

In deze nieuwe keten wordt voor de ontwikkeling van het GeoDuct gebruikt gemaakt van
(1) gebiedseigen, lokale grond waarmee o.a. de transportbewegingen significant worden vermindert en
(2) duurzaam geotextiel, van PET-recyclingsmateriaal, waarmee de grond wordt ingesloten.

Door middel van dit unieke ontwerp beperkt het GeoDuct zich tot deze materialen en behoeft de constructie geen beton en staal. Dit maakt het GeoDuct volledig losmaakbaar en herbruikbaar, geschikt voor Nederlandse (Rijks)wegen. Met dit concept versnelt het consortium de benodigde transitie naar een circulaire economie en toekomstbestendige bouwsector.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.