GeoPower Oudcamp | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

GeoPower Oudcamp

GeoPower Oudcamp heeft in een aardwarmteproject geïnvesteerd. Deze aardwarmte zal ingezet gaan worden voor het verwarmen van de 8 bedrijven van de 7 deelnemers van het cluster, en enkele potentiele klanten. Het areaal van de bedrijven is gezamenlijk ca. 620.000 m2 waarbinnen phalaenopsis orchideeën, begonia’s, tomaten, paprika’s, phalaenopsis orchideeën, cordyline australis en potplanten, bloeiende planten, en chrysanten worden geteeld.

Aanleiding van het project is de noodzaak om de glastuinbouw te verduurzamen, en de wens om onafhankelijk(er) te zijn van stijgende gasprijzen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de CO2 uitstoot van de bedrijven die deelnemen aan GeoPower Oudcamp die hiermee flink gereduceerd  wordt.

Resultaat

De verwachting is om jaarlijks 293.000 GJ duurzame warmte te produceren. Dit correspondeert met de gasbehoefte van circa 5.000 huishoudens en een verwachte besparing per jaar is van 14.200.000 m3 gas.

Het boorproject

Het boorproject omvat het realiseren van een injectieput en productieput (beide verzekerde boringen) naar een diepte van ca. 2.600 m. Met een ESP (Electrical Submersible Pump) zal het warme water worden opgepompt en daarna door een leidingstelsel naar een filterinstallatie vloeien. Vervolgens komt het warme water in de warmtewisselaars terecht waar de warmte wordt afgegeven aan het secundaire leidingtracé van de verwarmingsinstallatie van de aangesloten kassencomplexen. Het afgekoelde water zal door de pompen geïnjecteerd worden in de injectieput.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende bijlagen:

 

Downloads:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.