Geothermie Vogelaer BV | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Geothermie Vogelaer BV

 
Aardwarmte Vogelaer B.V. investeert in een aardwarmteproject.
De aardwarmte zal ingezet gaan worden voor het verwarmen van verscheidene kassencomplexen van ca. 240.000 m2 alwaar diverse producten worden geteeld, zoals (punt)paprika’s, potplanten, tomaten en anthuriums.
 

Resultaat

Aanleiding van het project is de noodzaak om de glastuinbouw te verduurzamen, en de wens om onafhankelijk(er) te zijn van stijgende gasprijzen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar uiteindelijk ook voor de CO2-uitstoot van de aangesloten tuinbouwbedrijven die hiermee flink gereduceerd wordt. De verwachting is om jaarlijks 63.000 MWh duurzame warmte te produceren.  Dit correspondeert met de gasbehoefte van circa 4.000 huishoudens. Verwachte besparing per jaar: 7.200.000 m3 gas.
 

Het boorproject

Het boorproject omvat het realiseren van een injectieput en productieput (beide verzekerde boringen) naar een diepte van ca. 2.400 mtr.
Met een ESP (Electrical Submersible Pump) zal het opgepompte warme water door een leidingstelsel naar een filterinstallatie vloeien. Vervolgens komt het warme water in de warmtewisselaars terecht waar de warmte wordt afgegeven aan het secundaire leidingtracé van de verwarmingsinstallatie van het kassencomplex. Het afgekoelde water zal door de pompen geïnjecteerd worden in de injectieput.
 
 
Voor meer informatie over project Vogelaer BV verwijzen wij u naar de volgende bijlagen:
 
 
 
 

 

 

 

 

Downloads:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.