German E-Health | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

German E-Health

Nederlandse eHealth bedrijven starten PPS op de Duitse markt

Op 11 mei 2021 heeft een cluster van 10 Nederlandse bedrijven samen met de overheid (Nederlandse Ambassade in Berlijn en RVO) het convenant GermanE-Health getekend. Deze Partners in International Business beoogt door middel van de inzet van Nederlandse ervaringen in digitalisering, digital health en telemedicine m.b.v. innovatieve technologie (o.a. apps, software en hardware) de digitalisering in het Duitse zorgsysteem te versnellen en te vergroten, en daarmee het business aandeel en aantal projecten voor Nederlandse partijen in Duitsland te vergroten. Middels dit programma wordt verwacht dat de Nederlandse sector binnen drie jaar een marktaandeel  in Duitsland van 20 % kan verkrijgen en hun exportorders te vermeerderen van € 30 tot € 40 miljoen.

Het cluster bestaat uit de volgende tien bedrijven: Careanimations, CuraVista, Easee, ICT Healthcare Technology Solutions, IDCP Medtech, Medify, SmartMed, Sparator Healthcare Technology, Ximius en Zivver. Al deze bedrijven zijn aangesloten bij Task Force Health Care (TFHC), die optreedt als clustercoördinator.

 

Partners for International Business (PIB)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert het programma Partners for International Business uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Wilt u meer informatie neem dan contact op met:

Naam Barbara Staals – Programmamanager PIB RVO

tel: 06 2141 2937

email: Barbara.staals@rvo.nl

 

 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.