Green Building Materials | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Green Building Materials

De doelstelling van dit project is om een commercieel.rendabel productieproces en bijbehorende machines te.ontwikkelen voor Coconut Husk Board, biohoutcomposietplaat.op basis van kokosafval. In dit R&Dsamenwerkingsproject.wordt de technologie verder.ontwikkeld, opgeschaald en gevalideerd, zodat deze.geschikt is voor industriële productie van biohoutcomposietproducten.voor de bouw, de interieurbouw,.meubels e.d. Daarvoor moet een aantal uitdagingen op.procestechnisch en chemisch gebied worden overwonnen
Daarom is GoodHout een samenwerking aangegaan met.Plant-One Rotterdam, een bedrijf dat gespecialiseerd in het.opschalen van nieuwe chemisch-technische processen en.producten. Dit MIT-project beweegt zich daarmee op de.snijvlakken van de topsector Chemie en Agri & Food, meer.speciaal Biobased Economy. Het eindresultaat moet zijn.dat er in Rotterdam een R&D-centrum van GoodHout wordt.gevestigd en een mini-productieplant wordt gebouwd, die.in staat is om de eerste productie op commerciële schaal te.maken en die in de toekomst als kennis- en.technologiecentrum wordt uitgebouwd voor de wereldwijde.productie en verkoop van bio-houtcomposieten. Deze.nieuwe vestiging moet in 2019 operationeel worden en zal.werk bieden aan 10 – 15 fte nieuwe banen bij beide.partners.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.