Haalbaarheid van een online platform waar men een netwerk van sensoren kan beheren voor het besturen van straatverlichting. | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Haalbaarheid van een online platform waar men een netwerk van sensoren kan beheren voor het besturen van straatverlichting.

Tvilight (www.tvilight.com) is gespecialiseerd in intelligente toepassingen met sensortechnologie voor straatverlichting en is gevestigd in Groningen. De kern expertise gebieden omvatten systeemontwerp, draadloze netwerken, embedded software, controlesysteem, sensortechnologie en bediening op afstand en beheersoftware. Het bedrijf heeft verschillende internationale patenten op het gebied van de aansturing van straatverlichting.

Energieverbruik heeft bij de ontwikkeling van toepassingen voor straatverlichting tot op heden geen prominente rol gespeeld. Om zich in de markt van aanbieders van slimme, sensorgestuurde straatverlichting te kunnen onderscheiden wil Tvilight een online platform ontwikkelen welke de eindgebruiker (een gemeente of provincie) gebruikt om het netwerk van sensoren voor de straatverlichting te beheren. In stedelijke gebieden is namelijk veel straatverlichting aanwezig, wat een goede dekkingsgraad met zich meebrengt. Als de te ontwikkelen producten zijn geïnstalleerd en als het netwerk van sensoren online komt in het platform, dan is het mogelijk om aanvullende Smart City toepassingen van andere aanbieders in het netwerk te integreren. Hierbij valt te denken aan sensoren om de luchtkwaliteit te meten op fijnstof en CO2, sensoren die fungeren als weerstation of die de kwaliteit van binnenwater meet.

Of de ontwikkeling van dergelijke systemen en producten zowel uit technisch als uit bedrijfseconomisch oogpunt mogelijk is, is onderwerp van dit haalbaarheidsonderzoek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.