Hand in hand met e-health – IJsselmonde (Rotterdam-Zuid) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Hand in hand met e-health – IJsselmonde (Rotterdam-Zuid)

Rotterdam is de tweede stad van Nederland èn de armste stad van Nederland. Dat zorgt er voor dat zorg en welzijn nog meer dan gemiddeld onder druk staan, zeker in IJsselmonde.

Alle doelgroepen hebben tijdens COVID-19 in de praktijk mogen ervaren dat e-health een goede bijdrage kan leveren. Voor de efficiënte uitrol van e-health in de dagelijkse gang van zaken is een goede afstemming tussen partijen en opleiding van mensen in de praktijk nodig. Daarom zullen, in brede samenwerking, professionals en vrijwilligers worden opgeleid. De bestaande opleiding ‘Samen beslissen in e-health’ wordt hiervoor aangepast aan de specifieke gebiedskenmerken en problematieken van IJsselmonde – zoals het grote percentage dementerenden, bovenmatig alcoholgebruik en onveiligheid door criminaliteit. Professionals moeten na de opleiding deze elementen direct mee kunnen nemen in hun aanpak.
In totaal worden 172 professionals opgeleid, waarvan 21 train-de-trainers en 68 vrijwilligers. Binnen drie jaar leiden de train-de-trainers 37 andere professionals op tot train-de-trainer om vaart te kunnen maken. De opleiding en e-health activiteiten nemen de partners op in hun jaarprogramma’s en HR plannen. Zo wordt geborgd dat de kennis in huis blijft en zich verder binnen de wijk en de organisaties uitspreidt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.