Heelmeester | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Heelmeester

Er zijn steeds minder zorgprofessionals beschikbaar om patiënten te begeleiden en hen te motiveren de dagelijkse oefeningen te doen. Little Chicken Game Company en Radboud UMC denken dat de combinatie van een aantrekkelijke, toegankelijke game en innovatieve hardware kan worden ingezet om de last op fysiotherapie in ziekenhuizen te verlichten en tegelijkertijd patiënten actiever kan maken.

Ouderen en langdurig zieke patiënten worden uitgenodigd om in een digitale omgeving Augmented Reality puzzels op te lossen; vanuit hun eigen kamer, alleen of met anderen. Denk bijvoorbeeld aan zwevende cirkelsegmenten die door de spelers met de handen kunnen worden verplaatst om een cirkel te vormen. Spelers kunnen elkaar aanmoedigen en samenwerken in teams om competitie aan te gaan; de moeilijkheidsgraad kan door arts en verpleging worden aangepast aan de wensen en mogelijkheden van de individuele patiënt.

Radboud UMC en Little Chicken zijn perfecte partners als het gaat om het combineren van aantrekkelijke gameplay en expertise op het gebied van patiëntgerichte zorg en zijn ervan overtuigd dat zij samen een product kunnen smeden dat zeer relevant is voor de markt.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.