HortiRoad2TheGulf | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

HortiRoad2TheGulf

Nederlandse bedrijven werken samen aan voedselzekerheid in de Golfregio

Een cluster Nederlandse bedrijven werkt de komende jaren samen om zich te positioneren in de Golfregio. De focus ligt op de duurzame kassenbouw en indoor farming. Het doel is om met duurzame en innovatieve technologieën de Golfregio meer zelfvoorzienend te maken in voedsel.

Op 14 december 2020 ondertekende het cluster een publiek-private samenwerkingsovereenkomst van het programma Partners for International Business (PIB). Het cluster richt zich op kennisoverdracht, netwerkopbouw en het positioneren van Nederlandse bedrijven uit de horticultuursector.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De golfregio kent veel uitdagingen op het gebied van water, energie en voedsel. In de Golfregio wordt bijvoorbeeld voor meer dan 80% van het voedsel geïmporteerd. Zelfvoorziening op het gebied van de voedselproductie staat daarom hoog op de agenda. COVID-19 heeft deze behoefte nog groter gemaakt.

De vraag naar voedselzekerheid en zelfvoorziening kent niet alleen uitdagingen, maar biedt ook kansen voor Nederlandse bedrijven. Het PIB-cluster wil dan ook zorgen dat Nederland een onmisbare partner wordt in Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Qatar. Dit gaan ze doen door duurzame, hoogwaardige en innovatieve technische (lange termijn) oplossingen aan te bieden op het gebied van water en klimaat.

Meer weten?

Het PIB-cluster bestaat uit de volgende bedrijven: Certhon, Priva, Bom Group, Hatenboer, Koppert Biological Systems, Signify, Viscon, Logiqs en Artechno Growsystems.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met RVO:

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert het programma Partners for International Business (PIB) uit in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Lees meer over het PIB-programma.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.