Hydrogen Japan | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Hydrogen Japan

Interesse in Publiek Private samenwerking Waterstof Japan? Neem dan deel!

Op 21 januari 2021 zal een samenwerkingsovereenkomst van het programma Partners for International Business (PIB) ondertekend worden. De ondertekeningsceremonie zal via een videostreaming plaatsvinden.

Een cluster van Nederlandse bedrijven en kennisinstituten gaan samenwerken met Japan om de Waterstof infrastuctuur en sector te verbeteren. De Rijksoverheid ondersteunt hen hierbij. Dit publiek-private partnerschap richt zich op kennisuitwisseling, netwerkopbouw en het verder ontwikkelen van bilaterale relaties met Japan over de hele waardeketen van waterstof, van supply tot gebruik. Bent u ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De ontwikkeling van de Waterstof sector en industrie in Japan groeit en heeft veel potentieel. Nederland heeft veel expertise en know-how op dit gebied en Nederlandse bedrijven kunnen dus een belangrijke positie krijgen in deze relatieve jonge markt.

Het doel van het PIB-cluster is om Nederland neer te zetten als strategische handels- en kennispartner voor Japan. Door kennisuitwisseling wil het cluster zorgen voor meer Nederlandse exportorders en de samenwerking met Japan bestendigen.

Open uitnodiging voor deelname aan cluster

Bent u als Nederlands bedrijf actief binnen de waterstof sector, en heeft u interesse om deel te nemen aan dit PIB cluster? Meld u zich dan aan bij de coördinator Patrick Cnubben, Manager LNG & Hydrogen van New Energy Coalition.

Inzet PIB-cluster

Het PIB-cluster zet zich de komende jaren in op:

  • Kennisuitwisseling tussen Nederlandse en Japanse overheden en kennisinstituten. Bijvoorbeeld door informatie te delen over hoe Nederland de transitie van gas naar waterstof opzet.
  • Deelname aan belangrijke fuel cell en waterstof beurzen in Japan.
  • Het organiseren van uitgaande en inkomende missies, matchmakingactiviteiten en kennisevenementen.

Hierbij werkt het cluster samen met de Nederlandse Innovatie Netwerk van de Nederlandse Ambassade in Tokio.

Het cluster bestaat uit 12 bedrijven: Bronkhorst, FME, N.V. Nederlandse Gasunie, Groningen Seaports, Holthausen Howden, Hygear, Kiwa, New Energy Coalition, Royal Vopak, SHV Energy, Soluforce en TNO.

Partners for International Business (PIB)

RVO voert het PIB-programma uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wilt u meer weten over dit cluster? Neem dan contact op met:

  • pib@rvo.nl
  • Meer willen weten over het PIB-programma, kan via onderstaande pagina’s:

 

 

 

 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.