Industriële warmte terugwinning | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Industriële warmte terugwinning

Doel:
Doel van het project
Doel van het project is om een warmtepompsysteem te ontwikkelen die in staat is om op een hoog temperatuurniveau te presteren. Daarnaast is het van groot belang om de te ontwikkelen warmtepomp ook economisch interessant te krijgen, gestreefd wordt naar een COP van >5.

Korte omschrijving:
Korte omschrijving activiteiten
Voor de ontwikkeling van het warmtepompsysteem is en wordt veel tijd besteed aan berekeningen, simulaties, ontwerp en tekeningen. Op basis van de opgedane kennis en ervaring zal er vervolgens een installatie worden gebouwd op 1/3de schaal voor een “proof of concept”. Dit warmtepompsysteem op 1/3de schaal zal worden geïmplementeerd bij een industriële chipsbakoven proces. De resultaten uit deze testinstallatie zullen worden gebruikt voor de uiteindelijke full scale installaties en zal er gekeken worden of het warmtepompsysteem ook in andere processen geïmplementeerd kan worden. DUYNIE HOLDING als initiator van dit project werkt samen met verschillende ondernemingen die allen op haar terrein hoog specialistisch zijn.

Aanleiding:
Aanleiding
De overtuiging dat bij veel levensmiddelenproducenten nog heel veel hoogwaardige energie verloren gaat is voor DUYNIE HOLDING de aanleiding geweest om het warmtepompsysteem te gaan ontwikkelen. In vele andere sectoren blijken eveneens grote mogelijkheden voor een dergelijke warmtepomp te liggen. Huidige generatie warmtepompen werken op lagere temperatuurniveaus en lagere COP’s.

Resultaat:
Resultaat
Beoogde resultaat is een wamtepompsysteem te ontwikkelen dat economisch interessant is en in velerlei sectoren toepasbaar is. Hiermee wordt bijgedragen aan een lager energieverbruik en lagere CO2 uitstoot.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.