Innovatieve inzet technologie in de wijkzorg | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Innovatieve inzet technologie in de wijkzorg

Zorgcentra Meerlanden, gesitueerd in de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer, ondersteunt ouderen in de regio in hun behoefte op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Het ICT-landschap in het algemeen verandert zeer snel. Dat geldt ook voor ICT-toepassingen in de wijkzorg. Het aanbod aan nieuwe producten en diensten is groot en speelt in op de uitdagingen waarmee de wijkzorg te maken heeft.

Zorgcentra Meerlanden kampt op meerdere locaties met een schaarste aan medewerkers. Om kwaliteit van zorg te blijven bieden aan haar wijkcliënten en medewerkers te ondersteunen, is een grotere inzet van technologische hulpmiddelen van grootste belang. Zorgdomotica helpt de stijgende werkdruk te verlagen en geeft wijkcliënten de gewenste vrijheid en zelfstandigheid. Naast de personele schaarste is er ook sprake van een groeiende vraag naar wijkverpleging.

Domotica ondersteunt in het behouden van zelfredzaamheid van cliënten in de wijkverpleging, met als doel met minder inzet van medewerkers meer cliënten te kunnen ondersteunen.
Dankzij technologische zorginnovaties kan meer zorg op maat worden geleverd. Om ervoor te zorgen dat de juiste innovatie wordt ingezet is een gedragen visie essentieel.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.