Innovative water management and green fraccing fluids | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Innovative water management and green fraccing fluids

Doel:
Het doel van de in dit voorstel beschreven project (fase 1) is om een voorselectie te maken van geschikte technologieën voor behandeling en hergebruik van terugspoelwater bij de winning van onconventioneel gas en het opstellen van een conceptueel ontwerp van één of meerdere geschikte technologieën.

Aanleiding:
De uitdaging voor dit project is om innovatieve technologie te ontwikkelen voor de zuivering en hergebruik van grote hoeveelheden terugspoelwater van hydraulisch fractureren. De technologie zal moeten voldoen aan technisch-economische randvoorwaarden m.b.t. energieverbruik en operatie- en investeringskosten. Voor de vergunningverlening zal het nodig zijn om technologie te ontwikkelen die geen afvalwaterstroom produceert (Zero Liquid Discharge).

Resultaat:
Het project bestaat uit drie fases en het uiteindelijke doel is om na fase 3 (na 3 jaar) een succesvol pilotonderzoek te hebben afgerond met een zorgvuldig in het voortraject geselecteerde technologie voor de zuivering en hergebruik van terugspoelwater dat ontstaat bij de winning van onconventioneel gas.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.