Japanse duizendknoop, lokale circulaire grondstof | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Japanse duizendknoop, lokale circulaire grondstof

De Japanse Duizendknoop is een sterke plant met diverse interessante, unieke eigenschappen. De plant valt vanwege haar sterke groei onder de invasieve soorten, en de bestrijding van de plant vormt een hoge kostenpost voor alle partijen in Nederland die publieke ruimte beheren. Why Knot is een startup die de Japanse Duizendknoop gebruikt voor de ontwikkeling van circulaire producten: plaatmateriaal, shampoo en verf en als missie heeft vrede te sluiten met de Japanse Duizendknoop door de hele plant te verwaarden op een circulaire hoogwaardige manier: van wortelstok tot houtige biomassa.

Dit project heeft als doel te komen tot een structurele circulaire productieketen van plant tot klant rondom de verwaarding van Japanse Duizendknoop door het hele jaar heen in de regio Rotterdam.

Het consortium rondom Why Knot bestaat uit groenaannemer GKB Machines - aangesloten voor het oogsten van de verse en gedroogde stengels, biochemisch bedrijf Chayka - geïnteresseerd in de lignine, Dubbeldoel Flora, aangesloten om de inhoudsstoffen te onderzoeken, met name de resveratrol als werkzaam bestanddeel in de shampoo en Why Knot als productontwikkelaars.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.