Kruiswijk & Den Boer – Circulaire houtketen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Kruiswijk & Den Boer – Circulaire houtketen

Dit project betreft het circulair maken van de houtketen in gemeente Rotterdam. Onze visie is dat alle vrijkomende organische reststromen hoogwaardig verwaard moeten worden, waarbij zoveel mogelijk in de stad blijft en reststromen die voor verwerking de stad verlaten weer terugkomen. Wij zien deze organische materialen als waardevolle grondstoffen die andere, vaak fossiele en/of geïmporteerde grondstoffen in de stad kunnen vervangen.

De gewenste uitkomst op de langere termijn is dat er een centrale locatie komt waar al het bruikbaar hout uit de afvalstromen naartoe gaat, waar deze opgeslagen en gesorteerd worden. Vanuit hier kan het vervoerd worden naar lokale houtbewerkers, om er vervolgens producten van te maken voor gemeente Rotterdam en omliggende regio. De groene stromen uit openbare ruimte wordt circulair gemaakt, door te proberen ze op een zo hoogwaardig mogelijke manier terug te laten komen, met zo min mogelijk CO2 uitstoot, terwijl de waarde van het hout binnen de regio blijft waar het oorspronkelijk vandaan is gekomen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.