LeydenJar Technologies | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

LeydenJar Technologies

LeydenJar Technologies BV is een spin out venture van Energieonderzoek Centrum Nederland (“ECN”, een onderdeel van TNO), opgericht in april 2016. LeydenJar ontwikkelt een pure silicium anode voor gebruik in Lithium Ion batterij cellen. Het unieke van de silicium anode is dat het een 10x hogere capaciteit heeft in vergelijking met graphiete anodes en mechanisch stabiel blijft. De productiemethode van het anodemateriaal is gebaseerd op een roll- to roll plasma depositieproces dat de potentie heeft om schaalbaar toegepast te worden in bestaande batterij fabrieken.

 

Met de Vroege Fase Financiering heeft LeydenJar de basis uitvinding van ECN doorontwikkeld tot een prototype anode en daarna bewezen in een Li-ion pouch batterij cel met een hoge capaciteit. In 2018 wordt deze batterij cel verder doorontwikkeld voor gebruik in consumenten elektronica op basis van een zeer hoge energiedichtheid (tot 1.200 Wh/l). Ook wordt het productieproces versneld om semi commerciële productie van het anode materiaal aan te tonen.

 

LeydenJar heeft als doel de pure silicium anode technologie beschikbaar te maken voor batterij fabrikanten in alle toepassingen van Li-ion batterijen, zoals consumenten elektronika, elektrisch rijden en opslag van duurzame energie.

 

Voor meer informatie:

http://www.leyden-jar.com

Christian Rood (oprichter): +31 (0) 633979489

 

Leydenjar Technologies

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.