Lister virtueel dichterbij | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Lister virtueel dichterbij

Stichting Lister ondersteunt mensen van wie het leven ontwricht is geraakt door een psychiatrische kwetsbaarheid of verslaving. Lister biedt begeleiding thuis en beschermd wonen om zo een zelfstandig mogelijk leven te leiden.

Een steeds groter deel van de maatschappij vindt plaats in de digitale wereld. Lister vindt het belangrijk dat ook in deze digitale wereld cliënten hun weg kunnen vinden. En daarbij ook gebruikmaken van de kansen, zoals het laagdrempelig digitale contact met hun begeleider, naasten en netwerk. Lister wil op een virtuele manier dichtbij zijn, zodat zij er zijn op elk moment als een cliënt hen nodig heeft. Daarbij vervult Lister onder andere de rol van begeleider, maar ook van intermediair/facilitator tussen de cliënt en zijn netwerk. Dit kunnen naasten of vrijwilligers in de wijk zijn.

Dat doet Lister via de Virtuele Ontmoetingsplaats, een plek waar de cliënt begeleiding in allerlei vormen kan opzoeken. De Virtuele Ontmoetingsplaats heeft tot doel dat cliënten op hun manier hun eigen leven kunnen leiden en Lister altijd dichtbij is om hierbij te helpen. Hiermee stimuleert Lister de eigen regie van haar cliënten en wordt samengwerkt aan hun herstel. Ook biedt de Virtuele Ontmoetingsplaats een manier om cliënten te leren om te gaan met digitale middelen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.