LNG Fuel system safety | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

LNG Fuel system safety

Doel:
Doel van dit project is het mogelijk maken van goede risicoanalyses voor kleinschalig LNG-transport (binnenvaartschepen) en het definiëren van maatregelen waarmee een acceptabel veiligheidsniveau behaald wordt.

Korte omschrijving:
In dit project worden verschillende factoren die van belang zijn voor de risicoanalyse van LNG-transport onderzocht. De focus ligt op de faalkans en faalmechanismes van de verschillende componenten van het brandstofsysteem.

Aanleiding:
Voor een bredere toepassing van LNG in weg- en watervervoer is het noodzakelijk dat de industrie, met een degelijke onderbouwing, aantoont dat LNG een veilig alternatief is voor diesel.

Resultaat:
De kennis opgedaan in het project zal in eerste instantie gebruikt worden voor het opstellen van de formele safety asessment in lopende of nieuwe LNG projecten in de binnenvaart. Daarnaast zal de opgedane kennis gebruikt worden in de ontwikkeling van evidence-based regelgeving door Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.