Lokale en circulaire doekproductie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Lokale en circulaire doekproductie

Lokale en circulaire doekproductie In dit project werken vier bedrijven met uiteenlopende expertises en verschillende plaatsen in de waardeketen samen om circulair textiel voor diverse toepassingen te ontwikkelen. De bedrijven AC Ter Kuile, Enschede Textielstad, MUD Jeans en Lavans zullen met deze samenwerking de traditionele keten van vraag en aanbod doorbroken en in plaats daarvan in nauwe samenwerking doeksoorten en eindproducten ontwikkeld die niet alleen passen bij de technische eisen die afnemers en eindgebruikers aan het doek stellen maar ook aansluiten op de esthetische eisen die de markt aan de producten stelt.

Door verschillende grondstoffen, halffabricaten en productietechnieken te testen en onderzoeken wordt een reeks producten ontwikkeld die op het gebied van circulariteit een verbetering zijn ten opzichte van het huidige productaanbod van de betrokken merken Lavans en MUD Jeans. Het doel is dat deze producten een deel van de huidige producten gaan vervangen en daardoor leiden tot grote inspringen in CO2 uitstoot, water verbruik en land gebruik. Dit samenwerkingsproject kan dan ook een belangrijke rol gaan spelen in de circulaire doelstellingen van deze bedrijven en kan ook voor andere textielbedrijven een blauwdruk zijn voor het circulair(der) maken van producten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.