Milde en schone extractie van medicinale cannabisolie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Milde en schone extractie van medicinale cannabisolie

Medicinale cannabisolie is beperkt beschikbaar, waardoor patiënten er moeilijk aan kunnen komen en de prijs hoog is. Een enorm groeiend aantal patiënten wordt gedreven naar cannabisolie uit het illegale circuit, waarvan de kwaliteit onbetrouwbaar is. Tevens remt het wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe mogelijkheden en aanvullende onderbouwing van de medicinale eigenschappen.

Phytonext extractietechnologie maakt het mogelijk om de productie van medicinale cannabisolie onder farmaceutische condities op te schalen. Daardoor kunen grotere volumes worden geproduceerd en kan de prijs omlaag. PNG Medical heeft een licentie voor de toepassing van de extractietechnologie op het gebied van medicinale cannabis.

Er zal begonnen worden met een vroegefasetraject waarin een aantal technische onzekerheden dienen te worden weggenomen. Daartoe wordt aanspraak gemaakt op de vroegefasefinanciering van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er is een investeerder gevonden die na een succesvolle vroegefase bereid is om de nodige vervolgfinanciering beschikbaar te stellen. Daarmee kunnen de benodigde technologische doorontwikkelingen worden gedaan voor GMP productie, om volgens de regels van de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd cannabisolie te produceren en middels apotheken aan patiënten te verkopen.

Meer informatie en contact via www.pngmedical.nl

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.