Mini huis met maxi bed | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Mini huis met maxi bed

Het samenwerkingsverband is voornemens om een volledig circulair gebouwde accommodatie te ontwikkelen die geschikt zal zijn voor 11 personen. Eén van de unieke aspecten binnen dit project zal zijn het realiseren van een bed waarin 11 personen zullen kunnen slapen. Het bed zal modulair worden opgebouwd zodat ook een kleiner aantal personen erin kan slapen. Een dergelijk product is vokomen nieuw. De bedoeling is een zo circulair mogelijk huis en bed te realiseren.

Hierbij zal worden gewerkt met restmaterialen en restproducten waarbij mens en materiaal zullen worden verbonden. Er zal gebruik worden gemaakt van reeds beschikbare materialen in combinatie met biobased materialen. Op deze manier wordt beoogd alle materialen in de keten te houden. De natuurlijke basismaterialen waarvan het matras zal worden gemaakt zullen composteerbaar worden gemaakt.

Op dit gebied zal worden geëxperimenteerd waardoor het geschikt zal worden voor opschaling. Het materiaal zal zodanig worden verkleind dat het kan worden gestrooid over bijvoorbeeld een moestuin of border en op deze manier kan dien als bodemverbeteraar. Er zal onderzoek worden uitgevoerd naar de positieve toevoeging en werking van het materiaal. Het project zal bijdragen aan sluiten van de materiaalketen hetgeen zorgt voor verminderen van de hoeveelheid afval en bijdraagt aan het realiseren van een circulaire economie. Er zal een gesloten systeem worden gerealiseerd waarbij het productontwerp aansluit op processen die binnen de keten plaatsvinden, zoals hergebruik, refurbishing en recycling.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.