MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

Het project "Wondzorg @Home” van Inmote BV te Enschede, realiseert een aanzienlijke en aantoonbare verbetering op het gebied van langdurige wondzorg. In de huidige situatie wordt deze zorg aangeboden door thuiszorgmedewerkers en/of wijkverpleegkundigen, die handmatig de karakteristieken van de wond registreren en later inbrengen in een computersysteem. Dit is omslachtig, foutgevoelig en niet gestandaardiseerd. Chronische wondzorg is langdurig en intensief traject. Moderne technologie kan verlichting geven voor verzorger en voor patiënt.

 De beoogde verbetering is gebaseerd op moderne mobiele technologie en gestandaardiseerde en centraal opgeslagen informatie. Hierdoor wordt de zorg verbeterd, vindt aanzienlijke kostenreductie plaats en komen data beschikbaar voor verder onderzoek. Ontwikkelingen zijn noodzakelijk op gebieden als mobiele technologie, app-ontwikkeling, standaardisatie van gegevens en protocollen en cloudgebaseerde opslag. Bij een succesvol project zullen de kosten van chronische wondzorg aanzienlijk worden gereduceerd, terwijl gelijker tijd de kwaliteit van de zorg toeneemt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.