MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

In de hele wereld vinden veel logistieke verplaatsingen plaats van lokaal geproduceerde goe-deren naar mondiale afzetmarkten. Veel van die verplaatsingen worden uitgevoerd met behulp van een (gestandaardiseerde) transporteenheid.

Wereldwijd zijn naar schatting 9 miljard pallets in omloop, waarvan ca. 95% van hout. Het res-terende deel is voornamelijk van plastic. Hout heeft grote voordelen zoals een lage kostprijs, universele beschikbaarheid en herstelbaarheid. Nadelig is de kwetsbaarheid (duurzaamheid), slechte hygiëne en vochtwerende eigenschappen.

Poolpallets (RTP: Returnable Transport Packaging) worden verhuurd aan bedrijven maar blijven eigendom van de verhuurder. Poolpallets worden niet geruild tegen lege pallets bij de ontvanger, maar men kan de pallets door de verhuurder laten ophalen.

Door een nieuw systeem van RTP te ontwikkelen op basis van een nieuw palletmedium op basis van PU wil Ahrma de voordelen van het poolsysteem combineren met de voordelen van een goedkoop, hygiënisch en recyclebare poolpallet, inclusief een Track & Trace module.

De te ontwikkelen poolpallet is uniek:
- Het biedt een uitstekend alternatief voor andere pallet-systemen en – typen
- De Track & Trace mogelijkheden middels een actieve RFID tagging bieden een nieuw en betrouwbaar systeem om de pallet te kunnen volgen in de meeste kwetsbare periode, nl dat het buiten de reikwijdte van producent en afnemer ligt.

Hiertoe voert Ahrma een technische en economische haalbaarheidsstudie uit.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.