MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

De innovatieve verpakking is een nieuwe verpakkingsvorm voor levensmiddelen, die unieke functionaliteit toevoegt aan klassieke vouwkartonnage. De verpakking is geschikt voor het verpakken van zowel vloeistoffen, als poedervormige stoffen, als vaste stoffen. De verpakking kan dichtgelast worden -is hermetisch dicht- en is daarmee geschikt voor het schap in de supermarkt. De verpakking kan echter ook dichtgevouwen worden -is dan vloeistofdicht- en is daarmee geschikt voor over-the-counter verkoop. De verpakking is met een snelle handbeweging gebruiksklaar te maken. Doordat direct uit de verpakking geconsumeerd kan worden, kan de verpakking onder andere plastic bekers met deksels vervangen.

De verpakking bestaat uit de combinatie van stijve kartonnen buitenkant en een kunststof binnenzak. Doordat er geen direct contact is tussen te verpakken levensmiddel en het karton, kunnen gerecycleerde papiersoorten ingezet worden. De hoeveelheid kunststof bedraagt maar 5% van het totale gewicht. De kunststof is geen integraal deel van het karton en daarmee kan de verpakking eenvoudig gerecycleerd worden.

Teneinde de innovatieve verpakking in het economisch verkeer te brengen gaat de industrialisering van genoemde verpakking onderzocht worden. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zal het verdere industriële productieproces ontwikkeld moeten worden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.