MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

Calllock-International BV (Hierna Calllock) is een bedrijf gevestigd in Wijchen, gestart in 2008 met het ontwikkelen van een geautomatiseerd fiets parkeer systeem en bike-share/deel systeem. Inmiddels heeft Calllock een eigen leenfiets ontwikkeld waardoor een Turn key oplossing aangeboden kan worden. In 22 gemeentes/bedrijven wordt het huidige Calllock systeem toegepast zowel nationaal als internationaal. Om de gebruikservaring van de huurder van de Calllock e-bike te verrijken, wil Calllock een haalbaarheidsproject starten naar de mogelijkheden op dit gebied. Middels een te ontwikkelen ‘Augmented User Experience’, wil Calllock-International zijn e-bikes gaan inzetten om, via de e-bike, de gebruiker van informatie uit de omgeving te voorzien. In samenwerking met partners uit de regio van het verhuurpunt van de leenfietsen, is er het idee om een koppeling te creëren met de e-bike en informatie op een te ontwikkelen platform.

Beoogde toepassingsgebieden zijn:
- Gerichte reclame voor winkels of bezienswaardigheden in de omgeving van de e-bike
- Touristische fietstochten, met achtergrondinformatie
- Fitness fietstochten, met informatie over de gezondheidsfactoren van de gebruiker

Deze beoogde ontwikkelingen brengen stevige economische, technische en juridische vragen naar voren. Hiertoe zal Calllock middels een haalbaarheidsproject een afweging maken of het beoogde vervolgproject haalbaar is. Met het beoogde vervolgproject sluit Calllock aan op verschillende thema’s binnen de topsector Creatieve Industrie, waaronder Transport, Cultural Heritage en Media & ICT. Ook is er een crosslink naar de topsector Life Sciences&Health, thema Homecare & Self-management.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.