MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

Ieder jaar krijgen in Nederland zo'n 12.000 vrouwen (en enkele mannen) te horen dat zij kanker hebben. Vanaf de leeftijd van 35 jaar, wordt het risico verhoogd, maar vooral na de overgang neemt de kans op borstkanker flink toe. Tweederde van alle patiënten heeft de diagnose na de menopauze gekregen. Soms verloopt de celdeling verkeerd. Dan ontstaan er foute cellen die samen een kwaadaardig gezwel vormen: een mammacarcinoom.

De BreasTel® is een zelf-onderzoekproduct specifiek voor vrouwen. De BreasTel® is een apparaat (de vorm zal waarschijnlijk de grootte hebben van een horloge) waarmee vrouwen zelf hun borsten kunnen onderzoeken op de aanwezigheid van mammacarcinomen. De BreasTel® heeft naar verwachting een nauwkeurigheid van 97%. Een eerste indicatie op de aanwezigheid van mammacarcinomen wordt direct zichtbaar doordat de techniek die er achter ligt, dit mogelijk maakt. Met behulp van een tekstbericht of kleuraanduiding wordt aangegeven of de persoon in kwestie een kwaadaardige of een goedaardige knobbel heeft. Naast het feit dat de BreasTel® de drempel naar de (huis)arts weg neemt, levert het product waarschijnlijk een hogere nauwkeurigheid dan onderzoek door de menselijke factor. Bovendien neemt het de wachttijd van vooronderzoek weg (die er nu wel is) en ook de uitslag is meteen bekend. Hoewel de uitslag geen diagnose is (er kunnen geen claims worden gevraagd), geeft het wel direct weer wat de eerste indicatie is. Snel, doelmatig en bijna 100% nauwkeurig. In dit haalbaarheidsonderzoek wordt onderzocht of zorgverzekeraars, investeerders en medische professionals dit product als toegevoegde waarde zien voor de totale dienstverlening van de zorg.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.