MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

Qugo Europe bv is een jong en innovatief bedrijf dat een e-mobility oplossing voor deze tijd heeft ontworpen en ontwikkeld: de Qugo. Dit is een opvouwbaar elektrisch vervoermiddel (met Europese wegtoelating) waarop één persoon zich staand en op een dynamische manier kan voortbewegen. De Qugo is een op-en-top Nederlands product, de gehele ontwikkeling en productie vindt plaats in Nederland.

Het elektrische karakter van de Qugo maakt het een uitstekend middel voor zowel consumenten, bedrijven als overheden om een bijdrage te leveren aan de groeiende duurzaamheidsuitdaging van deze tijd. Door de relatief lage marktprijs en het kleine formaat biedt de Qugo een aantrekkelijk alternatief voor andere e-mobility wegvervoersmiddelen op de markt.

Momenteel verkoopt Qugo de “Qugo 1.0” met een stijgende lijn, waarbij vooral klanten op luxe markten in het buitenland hun weg naar de Qugo weten te vinden. Mede hierdoor wordt ervaren dat er in de thuismarkt belangrijke kansen blijven liggen. Uit contacten van het bedrijf blijkt dat er interesse is in de Qugo voor commercieel gebruik: voor recreatieondersteuning en industrieel gebruik. Dit heeft met name te maken met de kleine omvang, het elektrische karakter en de relatief lage kostprijs. Voor dit ‘utiliteitsgebruik’ heeft de “Qugo 1.0” echter enkele cruciale aanpassingen nodig. Voordat het bedrijf het besluit neemt om significant te investeren in de ontwikkeling en vermarkting van een Utility versie van de Qugo, wil men onderzoeken hoe haalbaar het is om voor diverse utiliteits-marktsegmenten daadwerkelijk meerwaarde te creëren en hoe haalbaar het is om hiervoor een product te ontwikkelen of aan te passen. Daarom is het doel van deze subsidie om de haalbaarheid te onderzoeken van enkele van te voren gedefinieerde varianten van de Qugo. Hierbij wordt zowel gekeken naar de economische haalbaarheid (potentiële afzetmarkten, business case, terugverdientijd) als de technische haalbaarheid (mogelijke oplossingen voor knelpunten van huidig model voor utiliteitsgebruik) en vindt er ook in beperkte mate prototype-ontwikkeling plaats die de inschatting van de haalbaarheid ten goede komt.

Het doel is om het succes van het jonge bedrijf Qugo uit te breiden door het merk op de thuismarkt te versterken, waarmee een solide basis wordt gelegd voor bredere internationale uitrol van een Dutch Design product om trots op te zijn.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.