MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

Bij de overgang naar een duurzaam gedecentraliseerd energiemodel ontstaan meer fluctuaties in het elektriciteitsnet. Met de extra kosten die vaak bij energieopslag komen kijken, zijn we sterk gebaat bij een dynamisch model waar vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Hoewel het al mogelijk is om met energieregelsystemen te medieren tussen energieleveranciers en de consument, betekent dit wel dat de manier waarop de consument naar energie kijkt en ermee omgaat wordt steeds belangrijker wordt. Hier willen wij met onze organisatie op inspelen

Met de ‘Serious Energy Game App’ willen wij huishoudelijk energieverbruik en -opwekking van de slimme energiemeter real-time koppelen aan het spelen van een mobiele game-applicatie, middels technologische innovatie. Wij richten ons bij de spel-ontwikkeling op gezinnen met jonge kinderen - waarbij kinderen het medium vormen voor hun ouders.

Deze verbinding tussen de fysieke en digitale wereld heeft de doelstelling om middels fun-factoren, real-time inzichten en sociaal-competitieve elementen de consument te betrekken bij duurzaam energiegebruik. Het spel kan zowel jongeren als volwassenen spelenderwijs bewust maken van hun energieverbruik en opwekking, en hen vervolgens met game-elementen stimuleren om actief energie te gebruiken op gezette tijden - bijvoorbeeld wanneer er voldoende energie in het net aanwezig is.

Met een haalbaarheidsonderzoek kunnen wij de marktkansen, technologische benodigdheden en het economisch perspectief van dit spel specifiek in kaart brengen. Met de landelijke invoering van de slimme energiemeter sinds het begin van dit jaar, en de omwenteling richting een decentraal energiemodel, is dit het juiste moment om innovaties te ontwikkelen die de consument met energiedata sterk kunnen motiveren voor duurzaam energieverbruik.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.