MIT-Haalbaarheidsstudie | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Haalbaarheidsstudie

StoneCycling ontwikkelt unieke bouwmaterialen van afval. Hierbij focussen wij ons op design en praktische toepassingen in het hart van de bouw sector, namelijk de baksteen. Zo ontwikkelde StoneCycling bijvoorbeeld de WasteBasedBrick. Een baksteen gemaakt van bouw sloop en industrieel afval.

Dit haalbaarheidsproject richt zich op de CoolBrick. Een nieuw bouwmateriaal met de technische eigenschappen en de uitstraling van een reguliere baksteen maar met 2 belangrijke verschillen.
1. De CoolBrick hoeft niet gebakken te worden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een zogenaamde Alkali activator is er geen bakproces nodig. Een droogproces volstaat. Hiermee is de CoolBrick in een klap nagenoeg Co2 neutraal en worden de productiekosten gehalveerd. Deze techniek is gebaseerd op een vinding van TNO. TNO heeft StoneCycling gevraagd de doorontwikkeling voor de toepassing ‘baksteen’ te doen.
2. De Coolbrick bestaat naast de activator uit bouw, sloop en industrieel afval. Dit betekent dat er geen ruwe grondstoffen gebruikt hoeven te worden. De milieu impact daalt hierdoor significant. Bovendien draagt de CoolBrick bij aan het opruimen van de afvalbergen in Nederland. Deze technologie is gebaseerd op de vindingen van StoneCycling en wordt al toegepast bij de WasteBasedBrick.

De MIT subside zal gebruikt worden om een haalbaarheidsproject te doorlopen om de technische, esthetische, financiële en juridische haalbaarheid van de (door) ontwikkeling van de CoolBrick te doorlopen. www.stonecycling.com

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.