MIT-Innovatie Advies Project | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-Innovatie Advies Project

Een samenwerkingsverband van enkele schakels uit de snijbloemenketen (teelt en veredeling) willen samen werken aan verbetering van de houdbaarheid van Bouvardia.  

Bouvardia is een alom geliefde snijbloem met een matige reputatie t.a.v. houdbaarheid. Hoewel  sinds de beginjaren de houdbaarheid aanmerkelijk is verbeterd, treden er zo nu en dan toch nog steeds onvoorspelbare problemen op. Dit houdt de verdere marktontwikkeling van deze prachtige bloem tegen. Door een zeer systematische, praktische en brede onderzoeksopzet  waarbij de fundamentele fysiologische processen achter houdbaarheid worden onderzocht door onderzoekers van de WUR, hopen de indieners handvatten te krijgen om in zowel teelt, verdeling als behandeling  in de keten te voorkomen dat de consument onaangenaam verrast kan worden. Wageningen Universiteit en Onderzoekscentrum heeft de opzet van dit onderzoek opgesteld en zal het samen met de deelnemers uitvoeren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.