MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Haemoscan heeft een breed assortiment van immuno assays van biomarkers voor schade aan verschillende organen. Deze worden momenteel gebruikt in klinische studies voor vroege detectie van orgaanfalen om de huidige behandeling te monitoren en te verbeteren. Door vroege detectie van beginnende orgaanschade kan orgaan falen vaak voorkomen worden. Daarmee kunnen grote kostenposten in de medische zorg (zoals orgaanondersteuning en transplantatie) voorkomen worden. De testen van HaemoScan zijn gebaseerd op de klassieke (tijdrovende) laboratorium methoden. Haemoscan wil deze klassieke testen omzetten naar point-of-care testen (Immuno POCT) zodat zorgprofessionals ter plekke (en dus sneller dan via de normale laboratoriumtesten) antwoord krijgen op hun vraag. Point of care testen kunnen bijdragen aan een vroege detectie van schade aan organen.

De aanpak van dit project berust op twee elementen: 1) ontwikkelen van een eenvoudig meetapparaat, 2) ontwikkelen van zeer snelle en reproduceerbare immunoassays

De deelnemers bestaan uit een technisch ontwikkelbedrijf met mogelijkheid tot het maken van prototypes van een meetapparaat en een R&D laboratorium dat ruime ervaring heeft in het opzetten van nieuwe immunoassays en de beschikking heeft over een grote voorraad klinische plasma en urine samples van patiënten met bekende klinische uitkomst en ook toegang heeft tot samenwerking met meerdere klinieken in Nederland en Europa.

Beide deelnemers kunnen een productie afdeling starten met de beoogde producten, aangezien de internationale markt een enorme potentiele omzet heeft.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.