MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

De zorgsector in Nederland ondergaat een forse transitie. Cliënten, instellingen, zorg taken, financiering, automatisering, alle componenten die te maken hebben met zorg veranderen ingrijpend. Dit proces zal nog jaren doorgaan en voor steeds nieuwe uitdaging zorgen waarvoor deze sector komt te staan. Met het oog op verandering wordt vooral van de component automatisering veel verwacht. Innovatieve oplossingen in de zorg kunnen niet meer zonder ondersteuning van (ver)nieuw(d)e technologie. Technologie die wel aansluiting moet vinden met bestaande ICT systemen, en motieven en competenties van medewerkers en cliënten.

De toepasbaarheid en meerwaarde van innovatieve technologie worden bepaald in de praktijk. Dit laatste gaat zeker op voor het onderdeel van de zorg waar aanvragers door middel van dit projectzich op richten, namelijk de thuiszorg.Dit deel van de zorg zal komende jaren een steeds grotere en belangrijkere plek gaan innemen binnen de zorgsector. Cliënten stellen het in hoge mate op prijs als zijn in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen worden verzorgt, kunnen herstellen, kunnen revalideren. De zorgsector en het onderwijs sorteert voor op deze ontwikkelingen met aangepaste opleidingen, herinrichting van zorgverlening en zoeken naar innovatieve technologieën..

Dit project is gericht op een oplossing voor het kunnen leveren van zorg op afstand welke onafhankelijk is van het al dan niet beschikbaar zijn van internet en (draadloos)netwerk faciliteiten op de zorglocatie. De oplossing: de “ZOAK”. (Zorg op Afstand Kit) Een infrastructuur onafhankelijke mobiele oplossing die op elke locatie waar zorg op afstand moet worden verleend eenvoudig kan worden geplaatst. Voor het plaatsen en in werking stellen op de zorglocatie is geen technische kennis benodigd en elke installatie is uniek geconfigureerd voor de zorgvraag op de betreffende locatie en kan remote worden aangepast als de zorgvraag op de betreffende locatie zich wijzigt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.