MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Op de huidige markt van pakketverzending is sprake van een slechte, non-service en niet klantgerichte aanpak. Naar inzicht van ParcelParcel, komt dit terug in alle facetten van de bedrijfsvoering. Een essentieel onderdeel hierbinnen wordt gevormd door de online platformen.

Met dit project gaan ParcelParcel Group en Niceau een platform ontwikkelen (MyParcelParcel) waarmee MKB-bedrijven die internationaal handelen, veel service gerichter hun pakketten en documenten kunnen gaan verzenden. Dit project vormt een grote technologische en logistieke uitdaging voor beide bedrijven. Tegelijkertijd kunnen zij bogen op veel ervaring in de logistiek en met ICT en kan MyParcelParcel zonder rekening te houden met bestaande structuren, geheel nieuw worden ontwikkeld, waardoor de huidige problemen in de Logistieke sector structureel kunnen worden opgelost.

MyParcelParcel gaat in die zin opereren als een Cross Chain Control Center. Met dit regiecentrum zullen meerdere logistieke ketens en netwerken gecoördineerd en geregisseerd gaan worden. Dit moet gaan leiden tot zeer hoogstaande dienstverlening naar de klanten toe en efficiënte bedrijfsprocessen voor alle betrokken dienstverleners. Hierop kunnen ParcelParcel Group en Niceau een succesvolle businesscase funderen. De verwachting is dat 3 jaar na de realisatie van dit project jaarlijks meer dan 500.000 verzendingen via MyParcelParcel zullen lopen.

Het project sluit aan bij diverse thema’s van de topsectoren Logistiek en High Tech Systemen en Materialen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.