MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

In de huidige sierteeltmarkt wordt een grote hoeveelheid plastic verpakkingsmaterialen voor emmers, trays en potten gebruikt. Dit komt neer op ongeveer 250.000 ton plastic verpakkingsmaterialen per jaar in Europa. Dit is niet alleen belastend voor het milieu, ook het inzamelen, vervoeren en recyclen van gebruikt plastic afval is belastend voor het milieu. Het gebruik van andere, goedkopere en milieuvriendelijke materialen is nog niet mogelijk binnen de sierteeltbranche.

In voorliggend project gaan M.G.J. Wesselman Beheer B.V., M.W.M. van Tol B.V. en Plantics B.V. op papier gebaseerde kweekpotten, emmers en trays voor de sierteeltsector ontwikkelen tot commerciële producten. Hiermee wordt op termijn ca. 250.000 ton plastic/verpakkingen uit alleen al de Nederlandse markt gehaald. De bedrijven verwachten een op papier gebaseerde waterdichte pot, emmer en tray te kunnen maken met behoud van stijfheid en sterkte die binnen een bepaalde gewenste tijd op een natuurlijke wijze afgebroken wordt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.