MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Dit 'Modelprojectplan MIT-R&D-samenwerkingsproject' van Nautilus Eco-Civiel bv te Heiloo en Plant-e te Wageningen behelst een omschrijving van onze innovatieve Aqua-Flora® Energy materialen en de economische meerwaarde die deze producten vormen wanneer er door middel van een MIT-subsidie gestaafd kan worden dat deze innovatie haalbaar is op grote schaal. De haalbaarheid van Aqua-Flora® Energy is al bewezen op laboratoriumschaal. Met behulp van de subsidie wordt het ook mogelijk om Aqua-Flora Energy op pilot niveau te bewijzen.

De groeiende vraag naar groene energie en vergroening van de samenleving is aanleiding geweest voor partijen om twee bestaande bewezen technologieën samen te voegen tot een nieuw product. Plant-e produceert elektriciteit met levende planten via een unieke, innovatieve technologie. Deze technologie maakt gebruik van de natuurlijk processen in en rondom planten en is niet schadelijk voor de natuur. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor toepassing in een natuurlijke omgeving. Samen met de Aqua-Flora® materialen (veelal gebruikt voor het inrichten van natuurvriendelijke oevers) van Nautilus Eco-Civiel bv zorgt dit niet alleen voor stedelijke vergroening, verhoging van de biodiversiteit, verbetering van de waterkwaliteit, maar wordt en nu ook groene energie opgewekt en wordt er een bijdrage geleverd aan het reduceren van de CO2 uitstoot. Tevens sluit deze innovatie naadloos aan op de strategische doelstellingen van de topsectoren Water en Energie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.