MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Breder gebruik van elektrische voertuigen kan een belangrijke bijdrage leveren aan vermindering van CO 2 uitstoot door transport en logistiek, alsmede aan verbeteren van de luchtkwaliteit en een beter gebruik van hernieuwbare energie. Voor veel vervoerders en verladers is investering op grote schaal in elektrische voertuigen momenteel nog niet te rechtvaardigen omdat niet duidelijk is of en waar elektrische voertuigen (EV) rendabel kunnen worden ingezet.

Simacan B.V. en Viriciti B.V. zijn twee bedrijven met een gedeelde visie over transport en duurzaamheid.Wij richten ons beide op het duurzamer vormgeven van transportprocessen binnen verschillende organisaties. We doen dit voor een mooie mix van klanten in transport en logistiek (variërend van verladers tot vervoerders en voertuigleveranciers tot de overheid).ViriCiti houdt voor klanten met EVs een Route Log bij, waarin telemetrie en technische gegevens uit motoren batterij management systemen worden vastgelegd.

Simacan heeft haar Connect technologie ontwikkeld voor samenvoegen en delen van geo gerelateerde informatie. Daarnaast delen een aantal grote verladers die gebruik maken van de Simacan Control Tower hun transport planningen met ons systeem.Op basis van de gegevens uit bovenstaande diensten, menen wij dat het voor vervoerders en verladers binnenkort rendabel kan zijn om voor een deel van hun vloot gebruik te maken van EVs.

Het doel van ons project is de ontwikkeling van de EV fleet analyzer. Een online dienst waarmee op basis van werkelijke transportplanningen/bewegingen een accurate voorspelling van energieverbruik en bereik van elektrische voertuigen kan worden gemaakt. Op basis van deze voorspelling analyseren we welk deel van de transportbewegingen en vloot van opdrachtgevers rendabel kan worden gereden met EVs.

Wij zijn ervan overtuigd dat nauwkeurige en betrouwbare berekeningen van deze aard de doorslag kunnen geven voor vervoerders en verladers om veel meer dan nu gebeurt gebruik te gaan maken van EVs

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.