MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Een groot probleem bij bedrijventerreinen is dat ze moeilijk te beveiligen zijn. Doordat deze terreinen veelal openbaar terrein zijn en zich vooral buiten de bebouwde kom bevinden, ontbreekt vaak elke vorm van sociale controle. Het investeren in veiligheid vormt echter een lastig onderwerp. Immers op welke wijze kan een collectief van bedrijven zichzelf het beste beveiligen? Tevens moeten bedrijven nadenken over de financiële gevolgen van de uiteindelijke keuze. Mede hierdoor is zelfs wetgeving (“Wet BIZ“) in werking getreden, die voorziet in de bestrijding van de kosten die verbonden zijn aan veiligheid.

Om dit vraagstuk kosteneffectief aan te pakken hebben SmarterVision, ontwikkelaar van (software)producten en diensten ten behoeve van beveiliging en CityLife Software, Nederlands marktleider op het gebied van intelligente straatverlichting, de handen ineengeslagen. Deze partners hebben een innovatieve integrale benadering voor ogen om bedrijventerreinen op efficiënte en kosteneffectieve wijze te beveiligen met een combinatie van sensoren, intelligente straatverlichting, patroonherkenning en beveiligingscamera’s.

Het resultaat van dit project is in meerdere opzichten innovatief. Bewegingssensoren worden gecombineerd met intelligente, communicerende verlichtingssystemen. Informatie uit de sensoren wordt verwerkt om beveiligingscamera’s te kunnen richten op potentieel gevaar. Deze data kunnen met innovatieve software worden geïnterpreteerd op risico, om vervolgens een betrouwbare alarmmelding te kunnen geven. Het resultaat is dan ook dat de gehele keten (van detectiesystemen, automatische inschatting van het dreigingsniveau, en alarmering van een meldkamer) optimaal op elkaar aansluit. Deze cross-sectorale benadering van de beveiliging van grote terreinen maakt dit project uniek.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.