MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Duurzame productiemethoden voor voedsel en energie zijn noodzakelijk als we niet een steeds groter deel van het wereldwijde landoppervlak in landbouwgrond om willen zetten. Daarnaast moet er een alternatief voorhanden zijn voor de eindige oliereserves.

De kweek van zeewier levert aanzienlijke hoeveelheden biomassa wat als biologische energie gebruikt kan worden en zeewier heeft daarnaast een unieke chemische samenstelling waaruit hoogwaardige componenten kunnen worden gewonnen. Het plan gaat in op de kweek van zeewier in gesloten systemen en de productie van hoogwaardige biopolymeren, in het bijzonder polysacchariden uit zeewier voor de farmaceutische industrie.

Het gehalte aan het specifieke biopolymeer dat Biomark Biotechnology en Aloetech Innovations willen winnen is slechts in een bepaalde periode van het jaar het hoogst. De bedoeling is om het zeewier te oogsten als het polysaccharide gehalte in het zeewier het hoogst is.

Tevens dient de raffinage stap zorgvuldig te worden uitgevoerd: veel van de kwaliteit van het eindproduct hangt af van de verschillende raffinage stappen. Mondiaal is er (fundamentele) kennis bij universiteiten opgedaan naar de productie van de polysaccharide; de onderzochte veelbelovende raffinageprocessen zullen middels experimentele ontwikkeling in een testopstelling gevalideerd worden.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.