MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Doel van dit project is de ontwikkeling van een 3D persproces voor kokosvezels waarmee CoCoPallets geproduceerd kunnen worden. Een CoCoPallet is een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig transportpallet gemaakt van kokosnootvezels dat een alternatief biedt voor de traditionele houten pallets.
Dit project sluit aan bij de Topsectoren Chemie en Creatieve Industrie, door slimme mobiliteitsconcepten mogelijk te maken door het (her)gebruik van duurzame materialen. Het gebruik van duurzamere producten (kokosnootvezels) die resulteren in een lagere milieu-impact door materiaalbesparing, het tegengaan van ontbossing en het gebruik van nieuwe katalysatoren bij het omzettingsproces van lignine naar biologische lijm voor het persproces, zijn tevens factoren die aansluiten bij deze gedefinieerde topsectoren.

Uniek in dit project is dat drie MKB-partners CoCoPeople, Jeroen van Vorsselen En Vince Vijsma Ontwerpen, een geheel nieuwe transportpallet ontwikkelen op basis van duurzaam afvalmateriaal (kokosnootvezels).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.