MIT-R&D-Samenwerkingsproject | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

MIT-R&D-Samenwerkingsproject

Kwaliteitsmetingen in ziekenhuizen
Ziekenhuizen moeten de kwaliteit van hun zorg meten. Hiertoe genereren Ziekenhuizen grote hoeveelheden data in een bewerkelijk en inefficiënt, handmatig proces. Handmatige gegevensverwerking is altijd een bron van fouten en het is een zwakke plek in de bescherming van de persoonsgegevens van patiënten.
Dit probleem wordt reeds lang onderkend, maar de beschikbare oplossingen van ICT-afdelingen om broninformatie te verbeteren en beter te structureren zijn te complex en blijken in de praktijk niet te werken.

Het project QuPa
Om dit probleem op te lossen, starten CTcue en 904Labs het project QuPa. QuPa heeft als doel automatisch uit een veelheid aan databestanden met gestructureerde en ongestructureerde data, informatie te genereren voor direct gebruik in de kwaliteitsrapportages van ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Voor de ziekenhuizen levert dit kostenbesparingen op van honderdduizenden euro’s per ziekenhuis per jaar en talloze mogelijkheden om eenvoudig zelf kwaliteitsrapportages te genereren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.