NATAN: Network Assisted Track and Neutralize | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

NATAN: Network Assisted Track and Neutralize

Zolang voor veel criminelen het stelen van een laptop gemakkelijker is dan het hacken van een database is het zinvol om de mogelijkheden voor controle op hardware in de fysieke wereld te vergroten.

Kort samengevat is het doel van dit projectvoorstel: het ontwikkelen van een zeer simpel, goedkoop en klein apparaatje (uiteindelijk een compacte chip) waarmee op afstand kan worden ingegrepen wanneer een (mobiel) device of datadrager in verkeerde handen gevallen is. De functionaliteit is vergelijkbaar met diensten als “find my iPhone”, maar volledig uitgevoerd in hardware, platform-onafhankelijk, en met een eigen, host-onafhankelijke draadloze infrastructuur via IoT netwerken (zoals LoRa). In het haalbaarheidsonderzoek worden 20 devices, in eerste instantie uitgevoerd als USB-sticks, verspreid onder proefpersonen in verschillende delen van het land. Vervolgens wordt bepaald of de USB-sticks (en de apparatuur waaran deze worden gekoppeld) inderdaad voldoende betrouwbaar op afstand kunnen worden bereikt en geblokkeerd. Embedded Acoustics ontwikkelt, produceert en verkoopt sensortechnologie voor toepassingen op het gebied van defensie, veiligheid en wetshandhaving.

Algemeen Directeur Sander van Wijngaarden 

sander@embeddedacoustics.com 

088 8770700

www.embeddedacoustics.com

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.