Neurokeys: A 24/7 Digital Biomarker for measuring patients' fatigue | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Neurokeys: A 24/7 Digital Biomarker for measuring patients' fatigue

Met de Neurokeys App van Neurocast zijn wij in staat om op afstand mentale en fysieke vermoeidheid te meten bij patiënten met chronische aandoeningen zoals Multiple Sclerosis en bijvoorbeeld oncologische ziekten. Momenteel wordt de Neurokeys App medisch gevalideerd in een clinical trial aan het MS Centrum Amsterdam (VU Amsterdam) en er is een interventiestudie gepland met Stanford University (CA).

 

De Neurokeys App is een intelligent keyboard dat het bestaande toetsenbord op iPhone en Android Smartphones vervangt. Hiermee wordt het mogelijk om typegedrag te analyseren in de tijd. Denk aan hoeveel woorden en berichten iemand typt, hoe snel, hoeveel fouten er worden gemaakt en bijvoorbeeld hoe hard er op het scherm wordt gedrukt. Voor de goede orde, we zien niet wát er wordt getypt alleen hoe iemand typt. De exacte tekens zoals letters en cijfers worden niet als zodanig opgeslagen. Naast keystroke data is het ook mogelijk om sensordata en Fit Bit data zoals trappen- en stappentellers op te slaan en te analyseren. Hiermee verkrijgen wij een beeld ten aanzien van mentale en fysieke energieniveaus dan wel vermoeidheid. De gegevens worden bewaard in een omgeving die voldoet aan de strengste eisen t.a.v. veiligheid en privacy. Per 1 maart 2019 is Neurocast ISO gecertificeerd.

 

Installatie van de Neurokeys App kost minder dan een minuut en je kunt als patiënt verder gaan met je dagelijkse leven. Je mobiele telefoon blijf je gewoon gebruiken. Tegelijkertijd genereer je als gemiddelde gebruiker enkele miljoenen datapunten per jaar op basis waarvan wij analyses voor jou kunnen maken. Naast een persoonlijk dashboard is er ook de mogelijkheid om je data te delen met je behandelend arts. Met wie je de data deelt en onder welke condities bepaal je zelf. De Neurokeys App is gratis te downloaden via www.neurokeys.app.

 

Neurocast BV

Wibautstraat 137

1097 DN AMSTERDAM

+31(0)850024216

www.neurocast.nl

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.