Nieuw circulair stuurbaar laparoscopisch instrument | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nieuw circulair stuurbaar laparoscopisch instrument

De samenwerkingspartners in dit project hebben als missie om de zorg, specifiek ziekenhuizen en de medische industrie, te helpen om te verduurzamen. Grondstoffen worden steeds schaarser terwijl tegelijkertijd de vraag naar grondstoffen, onder andere door sterke groei van disposables, toeneemt. In de markt is daardoor steeds meer behoefte aan duurzame medische instrumenten. Met dit project combineren GreenCycl B.V., CSA Services B.V., Van Straten Medical B.V., VSH Surgical Engineering B.V., Surge-On Medical B.V. en Renewi Nederland B.V. hun expertise om duurzame oplossingen in de medische sector te realiseren.

De aanvragers richten zich in dit project op de ontwikkeling van duurzame, volledig modulaire en herbruikbare laparoscopische chirurgische instrumentlijn (ArtiFlex-GO) gemaakt van gerecycled materiaal (RVS en kunststof). Deze ontwikkeling van een nieuwe, circulaire, stuurbare, laparoscopische instrumentlijn zet in op een modulair ontwerp waardoor recycling mogelijk is en het benutten van gerecyclede/refurbishde onderdelen in nieuwe medische instrumentarium waardoor de keten gesloten wordt, minder grondstoffen nodig zijn en onnodig CO2-uitstoot wordt voorkomen ten opzichte van de productie van disposable instrumentarium.

De gewenst uitkomst van dit project is de ontwikkeling van een blijvende circulaire waardeketen, gericht op de ontwikkeling van een nieuw circulair ontwikkelde modulaire stuurbare laparoscopische instrumentlijn. Deze lijn bevat onderdelen die zoveel mogelijk gemaakt zijn van medisch afval, die snel vervangen kunnen worden en makkelijk gerepareerd en terug geleverd wordt. Hiervoor onderzoeken de projectpartners de veiligheid, haalbaarheid en schaalbaarheid van dit circulaire medische instrumentarium.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.