North Sea Offshore Fish Farm | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

North Sea Offshore Fish Farm

De door Saulx ontworpen semi-submersible fish farm is niet geschikt voor ondiepere wateren zoals bijvoorbeeld de Noordzee en de bouw ervan kan in de huidige te grote vorm niet op Nederlandse werven plaatsvinden. Door de hoge transportkosten is de economische haalbaarheid van de plaatsing van de SSFF in andere gebieden dan Azië beperkter.

Het haalbaarheidsonderzoek richt zich dan ook op de vraag: kan een medium SSFF in een lichtere vorm, voorzien van composiet cage-elementen, een North Sea Offshore Fish Farm, in Nederland in delen verder worden ontwikkeld, gebouwd, getransporteerd en lokaal (offshore) worden geassembleerd en geschikt worden gemaakt voor ondiepere wateren door het op de bodem te verankeren? De projectpartners willen enerzijds onderzoeken of dit technisch haalbaar is en anderzijds willen zij vooral de economische haalbaarheid voor plaatsing in meerdere gebieden in de wereld onderzoeken.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.